Морски курорти

В България има много красиви и приятни морски курорти, където можете хубаво да изкарате вашата почивка на море. Един от най-известните морски курорти в България е Слънчев бряг. Курортът е посещаван не само от наши туристи, но и от много чужденци - от Русия, Германия, Сърбия, Украйна, Чехия, Белгия, Англия и други. Слънчев бряг е основна дестинация за хора, които търсят забавление. През летните месеци животът в морския курорт Слънчев бряг кипи денонощно. Тези, които са отседнали в Несебър или Свети Влас, често се възползват от развлеченията, които предлага съседният им морски курорт Слънчев бряг. На север от Свети Влас е морското градче Обзор.

Между Несебър и Бургас се намира едно от приятните морски курортни градчета ПомориеПоморие предлага спокойна и приятна почивка на морето. На юг от Бургас са българските морски курорти Черноморец, Дюни, Китен и Синеморец, както и градчетата Созопол, Приморско и Царево. Най-близо до границата ни с Турция от черноморските курорти е Резово.

Несебър - морски курорт Морски курорти - Созопол
В Несебър Созопол

Други черноморски курорти, които привличат множество туристи през лятото са Златни пясъци и Албена. И двата курорта са близо до морската ни столица - Варна. Плажовете на  Златни пясъци, както подсказва и името на курорта, са с изключително фин и чист пясък. Албена е също един от най-красивите и чисти български морски курорти. Между Варна и Златни пясъци е разположен курортът Св. Св. Константин и Елена. На север се намират градовете Балчик и Каварна и морските курорти Русалка и Крапец (в близост до Шабла).

Във всички тези морски курорти можете да отседнете в хотел край морето или да наемете вила. В някои от курортите има бунгала и/или възможност за къмпинг. Много хора предпочитат да останат на квартира, поради по-ниските цени. Търсенето на квартира може да започне буквално от пристигането в курорта.

Морските курорти в Турция и Гърция стават все по-примамливи за българите. В Гърция често посещавани през лятото са островите Тасос, Ситония, Скиатос, Родос, Крит, Корфу, Закинтос и Миконос. След като България стана част от Европейския съюз и се улесни пътуването в рамките на съюза, курортите в Гърция станаха още по-достъпни за българите. Апартамент в Керамоти е добра опция за вашата почивка.

Едни от най-популярните морски курорти в Турция са Анталия, Мармарис, Кушадасъ и Бодрум.